ponedjeljak, 21. rujna 2015.

Sedevakantizam bez muke

Naravo da nije bez muke, nego je naslov parafraza raznih udžbenika koji se pokušavaju lakše prodati tako da kažu kako se znanje u toj knjizi može svladati bez velikog truda i bez velike inteligencije.
Međutim, doista nije potreban veliki trud i velika inteligencija za shvatiti i prihvatiti sedevakantizam.
Potrebna je dobra volja, odnosno zdrav razum, a to je danas velika muka, odnosno veliki nedostatak.
Stoga dragi čitatelju, ne podcijenjujem niti vašu inteligenciju, niti vašu dobru volju, niti vaš zdrav razum, nego vas molim da odbacite emocije i predrasude koje imate (ako ih imate)  kako bi vam zdrav razum bio slobodan razmotriti činjenice koje ću navesti u slijedećem tekstu.
Odmah ću navesti koje su to emocije, predrasude i krivi argumenti:
- moji roditelji nisu u to vjerovali, ja ih ne ću izdati,
- ali to znači da sam cijeli život bio u zabludi, ne želim to sebi priznati,
- to znači da su moji najbliži izgubljeni, zato to ne ću prihvatiti kao istinu,
- većina koje znam u to ne vjeruje, ne želim biti crna ovca,
- većina je uvijek u pravu,
- mene su tako učili cijeli život, zašto da to sad propitkujem,
- ne znamo tko ste vi, ali znamo kako su dobri oni (npr. papa Ivan Pavao II) kojima vjerujemo,
- ne želim o tome razmišljati, jer se bojim posljedica ako je to istina.

Sedevakantizam nije religija, niti ono što bi protestanti nazvali 'kršćanska denominacija'.
Kršćani koji su prihvatili sedevakantistički stav, za sebe nikad ne govore da su sedevakantisti, biskupi ne kažu da su sedevakantistički biskupi, isto tako ne kažu za sebe svećenici i laici.
To je prvo što moramo znati o sedevakantizmu. Da se ne radi o kršćanskoj sljedbi.
Drugo je kako sedevakantistički stav podrazumijeva da onaj koji ima taj stav mora prethodno biti katolikom bilo kojeg katoličkog obreda (rimokatolik ili katolik bilo kojeg istočnog obreda).
To znači da je kršten i da vjeruje u nezabludiv nauk Crkve, odnosno da je ud Kristovog mističnog Tijela, da je pripadnikom Crkve izvan kojeg nema spasenja.
Kako bih to malo 'prizemljio' i učinio praktičnim glede nezabludivog nauka Crkve, onda ću reć da to znači kako protestante ne drži kršćanima nego hereticima, da isto tako istočne raskolnike ne drži kršćanima, nego (o velikog li iznenađenja) raskolnicima, da drži Muhameda lažnim prorokom lažne religije koji je sastavio knjigu laži zvanu kuran, da židove koju su odbacili Krista drži odbačenima od Boga dok god Ga ne prihvate, da drži kako je liberalizam grijeh i kako se kršćani moraju boriti za Krista Kralja odnosno kršćansku državu, da ne postoje tzv. ljudska prava po kojima bi se derogirale Božje zapovijedi, da shodno tome ne postoji ljudsko pravo na slobodu vjeroispovijesti koje bi poništilo prvu Božju zapovijed, ali da u kršćanskoj državi mogu postojati neke nekršćanske religije koje se ne smiju javno prakticirati i širiti, da država nema prava donositi nekršćanske zakone (primjerice legalizacija abortusa, sodomizma, pornografije, javnog prostačenja ...),
da ne postoji pravo širenja laži i zla pod krinkom prava slobode na izražavanje, da je brak neraskidiv te da niti država nema pravo uvoditi razvod braka, da država nema nikakve vlasti nad Crkvom, da roditelji bez obzira na svoju religiju imaju pravo odgajati djecu u svojoj religiji te da se u odgoj djece ne smije petljati država, da je sveta Misa prvenstveno Žrtva koja se dogodila na Kalvariji pred dvije tisuće godina za otpuštenje grijeha, ali se mistično događa na svakoj pravoj svetoj Misi. 
Ovo posljednje je posebno važno jer je Misa najveće čudo koje se događa i jedina prava žrtva koja stišuje opravdani gnjev Božji zbog nebrojenih grijeha cijelog svijeta. Prorok Danijel je prorokovao kraj svijeta kad prestane svakodnevna Žrtva i kad grozota pustoši bude na svetom mjestu.
To je isto ponovio i Gospodin Isus Krist. Kad više ne bude prave Mise, kad više ne bude pravih svećenika, nego kad ostanu samo lažni i lažna novoredna Misa, onda će se začuti apokaliptična trublja anđela i njegov glas da više ne postoji vrijeme.
Kod nas Hrvata praktično više ne postoji sveta Misa, osim povremenih dolazaka svećenika iz SSPX (koji su posebna priča jer ne žele skinuti povez s očiju, jer vjeruju u apsurd da papa može biti nekatolik-heretik, po njima bi Antikrist mogao biti papom, vjerujem da su novoredni katolici često otvoreniji za istinu od njih koji su odlutali tako daleko od zdravog razuma, ali ne trebamo gubiti nadu, jer većina 'sedevakantističkih' biskupa i svećenika su potekli od SSPX).
Ako ste čitajući dovdje došli i ako si ne kažete u sebi - dosta je ovih gluposti,
onda ste uspjeli nadjačati svoje emocije i predrasude.
Pogotovo je to teško onima koji svakodnevno ili svake nedjelje idu na novorednu Misu, redovito se tamo pričešćuju i ispovijedaju.
Takvima je najteže, ali oni su najbliže da postanu pravi katolici ako odbace krivu navezanost na novorednu Crkvu i njezine sakramente koji ionako nisu pravi.
Osobno sam bio takav i s teškom mukom sam odlazio na novoredne Mise dok nisam zaključio da to više nema smisla, da tamo nema vjere u Uskrsloga niti u svete sakramente. 

Konačno, koji je to glavni dokaz da je sedevakantizam istinit, odnosno da je trenutno stolica sv.Petra prazna?
Sve ono što sam vam nabrojio, a i još mnogo više, nije vjera onih koji su već nekoliko desetljeća zasjeli u tu stolicu i nazivaju se papama.
Ne, ne ću vam navoditi primjere kad su tzv. pape riječima, djelima ili propustima negirali nezabludivi nauk Crkve.
Jer rekoh na početku da ne podcijenjujem vašu inteligenciju i dobru volju da si osvježite pamćenje ili da prelistate medije ili web tražilicom pronađete dokaze kako ti uzurpatori imena nasljednika sv.Petra ne vjeruju u nezabludiv nauk Crkve. 
Ako smo sad zaključili da papa Frane nije katolik, zar to znači da nije on više papa?
Zdrav razum nam to kaže, ali se većina boji posljedica te spoznaje.
Zato mnogi koji su skloni tradicionalnom katolištvu drže katolike koji imaju istinu sedevakantizma gorim neprijateljima nego što su to muhamedanci ili sotonisti. Pokušajte takvima na njihovim blogovima dati komentar koji bi bacao malu sumnju kako papa Frane nije papa jer nije katolik, i takvi će vam začas izbrisati post, za razliku od nekih koji otvoreno negiraju nauk Crkve.
Što je to toliko strašno u sedevakantizmu da ljudima u kojima sasvim dobro funkcionira zdrav razum, u tom trenutku zakaže?
Strah je strašan.
Strah od mogućnosti da više ne će moći svaku nedjelju ići na svetu Misu.
Da im ne će biti lako naći svećenika i ispovjednika.
Da će biti u jednoj, od cijelog liberalnog društva, prezrenoj manjini, kudikamo više prezrenoj i manjoj od onih koji slijede lažnog pastira papa Frana (kojeg inače obožavaju liberali, ateisti, sodomiti, muhamedanci, talmudisti, komunisti, protestanti ...).
Da će se zbog te istine najvjerojatnije 'zakačiti' sa svojim najbližima, možda sa svojom ženom ili mužem, roditeljima, braćom i sestrama, rodbinom, prijateljima.
Nije li nam baš tako rekao Gospodin Isus Krist da nije Njega dostojan onaj tko više voli svoju ženu, djecu ili bilo koga od Njega?
To vam je dragi čitatelji test vaše vjere. Koliko ste spremni žrtvovati onog što vam je drago ili najbliže radi Istine koja uvijek traži prvo mjesto?
Abraham je bio doslovno spreman žrtvovati svog sina jedinca, a bio je već star čovjek, i uračuna mu se to u pravednost, kaže sv.Pismo.
Bog nikog od nas ne dovodi u takvu kušnju, ali sličnost sigurno postoji.
Prije tog događaja 'neuspješnog' žrtvovanja Izaka, Bog je kušao Abrahama tako da ga je pozvao u neizvjesnost. Od svoje domovine, od kuće i rodbine i svih pogodnosti koja daje život u poznatoj i prijateljskoj okolini, Bog mu je zapovijedio da otiđe u nepoznato s nadom i vjerom da će mu Bog putem i u daljnjem životu objasniti zašto ga je pozvao i kamo ga vodi.
Zaboravimo dakle na lažnu sigurnost novoredne Crkve koja dugoročno vodi u propast, ili na vremena kad je Crkva bila jaka u kršćanskoj državi, jer toga više nema. Krenimo u nepoznato gdje još nisu nikad prethodni naraštaji kršćana bili (iako postoji sličnost s velikom arijanskom krizom kad je gotovo sav kler postao krivojeran, a pravovjerni katolici na čelu s par biskupa su se skrivali i borili za pravovjerje). Jer Bog je Istina, i Bog nas ne može voditi u propast. Shvatimo da se nalazimo u apokaliptičnim vremenima koja nisu nikad prije postojala. U kojima će se dogoditi 'a kad Sin Čovječji drugi puta dođe, hoće li naći vjere na Zemlji?'. Zar nam i zdrav razum ne kaže da ta šačica vjernih Kristu nisu milijarde onih koji slijede papa Frana?
I Abraham je ljudskim očima izgledao sam, i jadan jer nije imao potomka,
ali Bog mu je obećao potomstvo kao što zvijezda ima na Nebu, kao što zrnaca ima u pustinjskom pijesku.
Ovo što sam iznio dakako da nisu silogistički argumenti, nego puno više od toga. Istina koja se krije u sv.Pismu i u Objavi.
Silogizam je jednostavan:
1. katolik je krštenik koji vjeruje u nezabludivi nauk Crkve
2. papa je katolik, muškarac koji je Kristov vikar na Zemlji (teoretski prije izbora papa može biti i laik)
3. papa Frane ne vjeruje u niz dogmi nezabludivog nauka Crkve
Prema tome, papa Frane nije papa. Isto se može zaključiti i za njegove prethodnike.
Čekamo da Crkva ili Krist osobno ne postavi novog papu.
Krist se može pojaviti prije toga kao Sudac i bez da bude živućeg pape tada.
Slučaj završen.

Što raditi u međuvremenu do izbora novog pape ili do Kristovog drugog dolaska?
Slijediti Krista kao što je to činio Abraham i hodati nepoznatom zemljom.
Abraham je tako 'lutao' i došao je do Salema, današnjeg Jerusalema.
Tamo je na brdu Moriji trebao žrtvovati Izaka, što je samo bila slika prave Žrtve kojuje dao Isus Krist.
Međutim Abraham je tamo sreo kralja i svećenika Melkisedeka koji je Bogu davao pravu žrtvu od kruha i vina. Što je opet slika Isusa Krista koji je svećenik koji je sam sebe prikazao kao žrvu Bogu Ocu, a prije toga je istu žrtvu dao transubstancijom na Veliki četvrtak kad je bila prva sv.Misa koja je anticipirala mistično žrtvu na Veliki petak.
Krenemo li tim, nama za sad neizvjestnim putem Istine, srest ćemo i pravog svećenika po rodu Melkisedekovu, i pravu žrtvu - tradicionalnu svetu Misu,
i sakrament ispovijedi i sve ostale sakramente koji nam trebaju.
Kršćani modernog vijeka očito više nisu dovoljno cijenili niti Boga, niti Kristovu žrtvu, niti sv.Misu, niti ostale sakramente, niti svećenike i biskupe,
te im je to na kraju bilo 'oduzeto' tako da se je mjesto Crkve postavila novoredna Crkva, na mjesto Krista lažna slika hipijevskog Krista koji sve ljude voli bez obzira kakvi su, na mjesto prave sv.Mise odnosno Žrtve, novoredna Misa bez oltara i Žrtve uz okupljanje oko stole i 'feel good' osjećaje, umjesto pravih svećenika novoredne svećenike koji su zabavljači i socijalni radnici, umjesto pravih biskupa ljude s mitrama na glavama koji pozivaju muhamedance da nasele nekadašnje kršćanske zemlje. 

Krenimo uz pokoru zbog naših i tuđih grijeha u nepoznatu zemlju koja nam je obećana. Bog nas nikad ne će napustiti ako ga slijepo slijedimo i ljubimo svim srcem, svom dušom, svom pameću svojom.
Put do obećane zemlje vodi preko pustinje u kojoj nema sveg onog na što smo se navikli. Svete Mise na kojima ćete biti biti će u kapelicama koji su često privatni stanovi. Biskupi i svećenici na koje ćete naići u pustinji često ne će imati dovoljno novaca ni za put, bit će stvarno siromašni kako su bili apostoli kad su krenuli osvajati svijet za Krista. 
I ne zaboravite da su kršćani Tijelo Kristovo, da kršćanin nije nikad sam, da je njegov život zajedništvo s Kristom i u Kristu. 
Da su u tom zajedništvu ne samo živući kršćani, nego svi sveci i svetice Božje, da je s nama naša Kraljica, Blažena Djevica Marija, naša velika zagovarateljica kod sv.Trojstva i naša majka.
I da su s nama mistično već ona naša braća koja su još uvijek u zabludi kako je novoredna Crkva prava Crkva, ali će prije smrti prihvatiti istinu, neki od njih na smrtnoj postelji tako da to njihovi najbliži ne će niti znati, da su s nama i protestanti i raskolnici koji će se vratiti u Crkvu, kao i trenutni muhamedanci koji će odbaciti lažnog proroka, i na kraju mnogi židovi koji će prije drugog dolaska Kristovog povjerovati u Njega i krstiti se. 

Na koncu želim ponoviti ideju koja me je motivirala da pokrenem ovaj blog i koju sam stavio u uvod u blog:

Međutim pravi i konačni cilj, koji se nadam da će uz Božji blagoslov biti postignut, je da ovaj blog bude klica okupljanja beskompromisnih hrvatskih katolika koji su spoznali kako je novoredna Crkva lažna Crkva, ali da i dalje postoje pravi biskupi, pravi svećenici, prave svete Mise i pravi sakramenti.
Postoji velika vjerojatnost da će uskoro u našu domovinu ući pravi biskup kojeg poznajem, a dotad bi bilo poželjno da mi se zainteresirani jave na emil.brusic@gmail.com . Mi kršćani smo više nego braća, mi smo udovi Kristovog Tijela. U ovim vremenima velike apostaze, a pred drugi dolazak Kristov i pred prorečenim progonima, šačica preostalih vjernih Kristu moraju moliti jedni za druge, moraju biti bliski, moraju se upoznati, moraju biti kao jedno s Kristom.
Molim Boga neka blagoslovi moje misli i moje tekstove, kao i sve one koji ih budu čitali! 

23 komentara:

  1. Presaltaj se u drugu crkvu i pokusaj se spasiti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kako se mogu 'prešaltati' u drugu Crkvu i biti spašen, kad izvan Crkve nema spasenja?

      Izbriši
    2. Onda se spasi u ovoj crkvi.

      Izbriši
    3. Jure, kad biš pripadao pravoj Crkvi, samo griješkom biš Ju napisao malim slovom, jer Ona je sveta i neporočna Kristova zaručnica.
      Novoredna Crkva je antiCrkva jer se je odrekla Krista Kralja kako bi se svidjela ovom svijetu.
      U njoj nikako ne može biti spasenja, jer onda bi spasenja bilo u svakoj drugoj lažnoj religiji, onda je besmisleno da postoji Crkva, onda je besmisleno i sve ostalo, od utjelovljenja Boga do Njegeove žrtve na križu i uskrsnuća.

      Izbriši
  2. Zaista dramatičan i otriježnjujući tekst, sa kojim se moram složiti, bez obzira što nije lako prihvatiti tako tešku istinu. Mnogo bi mi značilo kada bi u nastavku ove teme bilo što više mogućih detalja o tome: “… da i dalje postoje pravi biskupi, pravi svećenici, prave svete Mise i pravi sakramenti.”

    Ja se mnogo mučim još od onih prvih samita svrstanih (na sramotu i grehotu Crkve) u Asizu, pa preko ljubljenja kurana, “moljenja” po raznim džamijama … pa do (kulminacije mysterium Iniquitatis) Jorhea Bergoglia, o kojemu jednu riječ više neću reći osim da ga smatram djavoljim namjesnikom na zemlji!

    Ipak, imam ogromnu potrebu za Crkvom, za svetim sakramentima i molim Boga da mi na životni put postavi barem jednog pravog svećenika, koji će zdravo i normalno promišljati o strahotama koje se dešavaju u Crkvi, koji ne će izmišljati svakakva glupava i sablažnjiva opravdanja i objašnjenja za ovo zlo koje se valja po Crkvi, pogotovo na najvišim mjestima u Crkvi, koji će pozivati narod Božji na molitvu za spas Crkve od vukova u jagnjećoj koži koji su se uvukli u Crkvu.
    Podjem na ispovjed da olakšam dušu i zbog teških misli o Crkvi, a tamo me dočeka svećenik, koji mi začini ispovjed mislima o Jorhe Bergogliu da sa ispovjedi izadjem još više razočaran nego kada sam pošao na ispovjed.
    Emile, bilo bi dobro ako imate uvid i u neke crkvene dokumente o ovoj temi (naravno iz perioda prije masonskog II.VK), koji bi pomogli da saznamo kako se Crkva ranije čistila od ovakvog zla.

    Danas bi nam trebalo (mnogo) sv. Nikola (čiji blagdan je za dva dana) da pospreme ovaj otpadnički, zavodnički nakon koji guši i satire Crkvu - kako je on bio pospremio bogohulnika Arija, jer i sada je arijanac na djelu na čelu Crkve.

    Iz ovih mojih misli sigurno proizlazi odredjena ambivalentnost: ne prihvatam da je ovo danas prava Kristova Crkva (nakon II.VK), radi strahota koje otpadnici i zavodnici sprovode da unište Crkvu Kristovu (“koju ni vrata paklena neće nadvladati”), a s druge strane ne vidim “drugu” Kristovu Crkvu kojoj bih mogao pripadati, tako da se osjećam kao izmedju čekića i nakovnja; trebam Crkvu a ne vidim je u (prije svega) svećenicima – od najviših po časti (i dužnosti) pa na niže! Naravno nisu svećenici Crkva, ali jesu značajan dio Crkve bez kojih Crkva ne može živjeti, funkcionirati, jer svaki od njih je (morao bi biti) slika Kristova.

    Strašno je teška situacija za vjernika, sigurno nikad teža, jer do sada nikad ovakva groza pustoši nije harala Crkvom. Kada samo pomislim kakvi odvratni sodomitski “novo-evangelizatori” haraju Crkvom rugajući se Bogu i uništavajući prvu Božju zapovjed života: “Plodite se i množite” jasno je da se približava kraj ove civilizacije smrti. Takodjer je jasno da Bog dozvoljava sav ovaj otpad, jer se mora svaka duša očitovati kojemu carstvu pripada: Božjem ili djavolskom.

    Petar

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kod mene su sve prave mise i sakramenti, kako to kod tebe nisu!?
      Papa djavolji namjesnik, mozes li argumentirati?
      Nije slucajno sto Bog ne stavlja na put one svecenike koje ti zelis iz nekog dobrog razloga, sigurno nesto od tebe trazi, a ti ne uzvracas na poziv. Nisi jedini, Bog od svakoga trazi nesto.
      Da si dosao raskajan i ponizan na ispovijed sve bi drugacije mislim bilo. Znam po sebi.
      Po tvom pisanju ti ne pripadas katolickoj crkvi, ali citam nize i vidim da jesi, ali vise nisi siguran gdje pripadas. Mislim da nije presudno to gdje tocno pripadas, pripadaj tamo gdje si blize Isusu i nema straha. Ja sam zadovoljan crkvom, ali znam da ima puno mjesta za napredak i ja sam taj koji tomu mora doprinjeti.

      Izbriši
    2. Jure progovori: "Ja sam zadovoljan crkvom, ali znam da ima puno mjesta za napredak i ja sam taj koji tomu mora doprinjeti."

      Blago tebi kada si zadovoljan. Puno je, i previše, zadovoljnih – veeeeeliko stado zadovoljnih. Pazi Jure da te kao zadovoljnog slijepca ne povuku u vječnu provaliju.

      Lagodno je blejati iz veeeeelikog stada, ali hajde čovječe probudi se, progledaj dok još imaš vremena.
      Kako možeš podržavati/slijediti jednog opasnog bezbožnika koji nema što nije pokušao da razvali u Crkvi. Da je samo to što je heretički izlanuo: da neće mijenjati dogme, nego će samo mijenjati pastoral već je trebalo biti više nego dovoljno da ga pod hitno maknu kako znaju i umiju, a to je bila samo startna pozicija njegovog rušilačkog - paklenog pohoda na Crkvu Kristovu. Ako si u takvom stanju svijesti da si zadovoljan Crkvom, kakva jeste danas na čelu sa Jorhe-om ti bi onda kao “vjernik” još lakše, zadovoljnije, slijedio Lucifera kao papu, jer taj zloduh se ne bi dao tako lako pročitati, kao ovaj bivši izbačivac iz kurvinjaka Buenos Airesa, a sadašnji obožavani idol sodomita (iliti po naški p….a) i svih mogućih neprijatelja Crkve, otpadnika, heretika (ili kako ih je simpatično nazvao sv. papa Pio X - modernista. Nego, da nisi i ti crni Jure na tu stranu, te si tako zadovoljan?

      Dozvoli da te nešto pitam: da li bi ušao u autobus kojim će da upravlja vozač koji kaže da:
      - neće mijenjati saobraćajne propise,
      - nego će samo voziti punom brzinom na auto putu u suprotnom smjeru od dozvoljenog.
      Ti očigledno toga nisi svjestan, ali ti se upravo zadovoljan voziš u crkvenom autobusu, koji vozi takav, stalno nasmijani, veoma zadovoljni vozač koji je javno rekao “da neće mijenjati dogme, nego će samo mijenjati pastoral”!!!

      Jure, sretan ti put, cao.

      Izbriši
    3. Prvo, stado uopce nije veliko, drugo rekao sam da ima puno mjesta za napredak, trece ne mogu skrenuti ako me Isus vodi, a Sveti Duh nadanjuje, cetvrto ljudi se po djelima poznaju, a ti o papi pricas preopcenito, a nikako da kazes sto je on to lose napravio za crkvu.
      Pravi vjernik je zadovoljan svojom vjerom i krizom svojim i svoje crkve koja prolazi tesko razdoblje u povijesti.
      Cini mi se da previse citas protestantskih i antikrscanskih tekstova, a da malo iz tebe govori Duh Sveti.
      Argumenti su ti preslabi, ustvari nisu uopce argumenti, nego nagadjanja i tudja misljenja.

      Izbriši
    4. Jure progovori: "Ja sam zadovoljan crkvom, ali znam da ima puno mjesta za napredak i ja sam taj koji tomu mora doprinjeti."

      Blago tebi kada si zadovoljan. Puno je, i previše, zadovoljnih – veeeeeliko stado zadovoljnih. Pazi Jure da te kao zadovoljnog slijepca ne povuku u vječnu provaliju.

      Lagodno je blejati iz veeeeelikog stada, ali hajde čovječe probudi se, progledaj dok još imaš vremena.
      Kako možeš podržavati/slijediti jednog opasnog bezbožnika koji nema što nije pokušao da razvali u Crkvi. Da je samo to što je heretički izlanuo: da neće mijenjati dogme, nego će samo mijenjati pastoral već je trebalo biti više nego dovoljno da ga pod hitno maknu kako znaju i umiju, a to je bila samo startna pozicija njegovog rušilačkog - paklenog pohoda na Crkvu Kristovu. Ako si u takvom stanju svijesti da si zadovoljan Crkvom, kakva jeste danas na čelu sa Jorhe-om ti bi onda kao “vjernik” još lakše, zadovoljnije, slijedio Lucifera kao papu, jer taj zloduh se ne bi dao tako lako pročitati, kao ovaj bivši izbačivac iz kurvinjaka Buenos Airesa, a sadašnji obožavani idol sodomita (iliti po naški p….a) i svih mogućih neprijatelja Crkve, otpadnika, heretika (ili kako ih je simpatično nazvao sv. papa Pio X - modernista. Nego, da nisi i ti crni Jure na tu stranu, te si tako zadovoljan?

      Dozvoli da te nešto pitam: da li bi ušao u autobus kojim će da upravlja vozač koji kaže da:
      - neće mijenjati saobraćajne propise,
      - nego će samo voziti punom brzinom na auto putu u suprotnom smjeru od dozvoljenog.
      Ti očigledno toga nisi svjestan, ali ti se upravo zadovoljan voziš u crkvenom autobusu, koji vozi takav, stalno nasmijani, veoma zadovoljni vozač koji je javno rekao “da neće mijenjati dogme, nego će samo mijenjati pastoral”!!!

      Jure, sretan ti put, cao.

      Izbriši
    5. Dragi Jure, ja ti ne mogu pomoći ako ti pored očiju hoćeš da budeš slijep. Ni onaj slijepac nije mogao progledati dok Isusu nije zavapio za pomoć.

      Po mojoj slobodnoj procjeni stado ima više od jedne milijarde (da kažemo vjernika) katolika, a gdje su fanovi iz redova masona, pedera i pederica, protestanata, ateista, agnostika, komunista, tkz. Jevreja (Kazara) i svih onih koji dolaze na "ekumenske" tulume, gdje se svi mole svome "bogu" U KATOLICKIM CRKVAMA.

      Jadan ne bio Jure zar je moguće da si toliko slijep ili si, opet se pitam, i ti na onu stranu. Pa zar ne vidiš da stado nije veeeeeliko, nego veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeliko.

      Zar tebe to ni malo ne zabrinjava da pripadaš tolikom stadu, a Isus je pitao: "A kada ponovo dodjem hoću li naći vjeru na zemlji” i za one koje bude našao poručio: “Ne boj se stado malo”! Znači za tebe stado od barem pola čovječanstva uopće nije veliko. Koliko treba da bude po tebi da bi stado bilo veliko? Možda bi tek cijelo čovječanstvo smatrao velikim stadom?! E pa uskoro će i to da bude, kada se bude objavio Jorheov šef. Tada će veliko stado biti: CČ - ms (tj. cijelo čovječanstvo minus malo stado)!
      Do tada samo se ti Jure zadovoljno vozikaj u Jorheovom autobusu, sretan ti put, a ja se sigurno, po cijenu života, neću klanjati onome koji ni pred Isusom na sv. Misi neće da prigne koljena, ali zato sretan kleči dok pere noge pederima i pedericama

      Izbriši
    6. Prvo ne klanjam se ni pred kim doli Bogu, drugo ako ti smatras da je stado broj krscana onda si u zabludi. Stado malo jesu krscani, ali je mali broj onih koji se mogu nazvati stadom malim.
      Pricas puno napamet i bez argumenata. Dopisivao se sa tobom ili zidom ispada isto. Zivis u zabludi koju ocajnicki trebas, a kazem ti da se izvuces iz depresije i nastavis zivit Isusa i sakramente.

      Izbriši
    7. Veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeliko stado je zbroj svih koji idolopoklone Jorheu, a ti si medju njima, jer, kao sto sam izreče, zadovoljan si sa "crkvom"!!!

      Ili si s njim ili protiv njega, kako Isus reče, a Jorhe ne služi Isusu, nego Luciferu. Ako si slijep pa ne vidiš plodove njegovog zlorada kuku tebi, neka ti je Bog u pomoć.

      Ja nisam zadovoljan sa Crkvom (ja sam nesretan što se s Crkvom čini) nakon masonskog II.VK, jer zle plodove vidimo na svakom koraku, svakim danom je sve gore (i zato jer nije bolje)!!!

      Ti si Jure Isusa i Duha Svetoga optužio za saučesništvo u tvome slijepom idolopoklonstvu onome koji huli na Isusa i Duha Svetoga i Majku Božju, dokaz: "... trece ne mogu skrenuti ako me Isus vodi, a Sveti Duh nadanjuje".
      Prije nego odgovoriš bolje ti je da pogledaš kakvi se dokazi i argumenti mogu naći (kada već sam nemaš razbora) po katoličkim portalima o zloradu Jorhea Bergoglia. Ali treba pogledati malo i preko medje, na portalima iz Argentine (!!!), Italije, čak i iz Engleske i USA (francuske, portugalske i njemačke ne mogu da pratim, ali čitam njihove prevode na engleski jezik i to je odraz onoga što malo stado misli o Jorheu). Hrvatski portali su, osim samo par istinotražiteljskih, tobože kritični (ako nisu apologete Jorheove), ali samo do jedne niske granice censure komentara, jer i oni priječe veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeliko stado od otrežnjenja).

      Jedna “mala” ilustracija:
      SEPTEMBER 26, 2015
      Shakira Performs John Lennon's 'Imagine' for the Pope at the United Nations – Shakira performed an acoustic version of “Imagine” following the Pope’s speech at the United Nations, lyrics include 'Imagine there's no heaven, It's easy if you try, No hell below us, Above us only sky…Imagine there's no countries, It isn't hard to do, Nothing to kill or die for, And no religion too'.

      Tebi nema pomoći ako nisi u stanju da razumiješ pravo značenje ovoga iz pjesme:
      - “there's no heaven”,
      - “No hell below us”,
      - “Above us only sky”,
      - “no religion”.
      A sve ovo je gotovo nimalo sakriven i OBJAVLJEN PROGRAM Jorhea Bergoglia (kroz sumanute intervjue, koje Jorhe daje svome omiljenom bezbožnom novinaru, i u drugim prigodama, kao npr. na općim audiencijama) !!!

      Cao Jure.

      Izbriši
    8. Onda se presaltaj u drugu crkvu koja ti odgovara. Isto ti je i sa obitelji i orijateljima, mijenjaj ih ako ti ne odgovaraju.

      Izbriši
    9. Jure, Emil ti je vec odgovorio: "Kako se mogu 'prešaltati' u drugu Crkvu i biti spašen, kad izvan Crkve nema spasenja?"

      Znaci to bi ti htio (mali) antikriste, e pa to uveliko radi tvoj “prorok” Bergoglio da otjerate iz Crkve ono malo vjernika sto je ostalo pa da se ponosno mozete nazvati: Talmudisticka – Sodomitska -“katolicka” crkva “proroka” Bergoglia i Muhameda.
      Kao sto se da lako zamijetiti Bergoglio ne izlazi iz dzamija gdje bos klanja prema Meki (kada nije po sinagogama, gdje se lijepo, veselo druzi sa rabinima pederima) ili se druzi sa kardinalima – monstrumima/sodomitima, koji na svaki moguci nacin hoce da sodomiziraju tj. uniste Crkvu.
      A ja tebi kazem necete vragovi mene i moje istjerati iz Crkve Kristove po cijenu zivota, jer zivota niti nema bez Krista, nego ti i tebi slicni treba da osnujete svoju “crkvu” pa je lijepo, posteno, nazovite: Talmudisticka - Sodomitska -“katolicka” crkva “proroka” Bergoglia i Muhameda.

      Mogu li tebi doci do mozga Isusove rijeci da: “ni vrata paklena nece nadvladati Crkvu"? Zar ti zaista mislis da Isus moze da stoji iza jednog degenerika koji svim djavolskim sredstvima - uz pomoc i tebi slicnima (jer ti si kao sto sam izreče, zadovoljan sa "crkvom"!!!) hoce da sodomizira Crkvu i (onako usput) da razori osnovnu celiju ljudskog drustva, tj obitelj/brak, a to je sam Stvoritelj, dok jos vrijeme nije ni pocelo da tece, u Raju, uspostavio!!!
      Lo entiendes, hombre(?) ili se spasi u Crkvi Kristovoj, kako si ti savjetovao Emila i moli Boga da nas oslobodi od ovoga zla Bergoglia i bergoglianaca (pazi nemas puno vremena, trci trazi ulje, jadan ne bio, jer Crkva tesko pati, ali Isus nece okasniti) ili kao sto ti vec napisah osnivaj sa Bergogliom svoju Talmudisticku - Sodomitsku -“katolicku” crkvu “proroka” Bergoglia i Muhameda.

      S Bogom Jure

      Izbriši
    10. Hvaljen Isus i Marija!
      Poštovani Petre,
      upravo sam sad pročitao komentare pod ovom temom.
      Vjerujem da me je Bog nadahnuo u nedjelju kad sam napisao tekst o sv.Nikoli i povezao to s Bergogliom, suvremenim arijevcem. Mislio sam napisati tekst o drugoj nedjelji došašća, a onda me je nešto 'natjeralo' da pišem o velikom svecu i biskupu.
      Možda mi je Bog dao nadahnuće na temelju tvojeg komentara i ideje da pišem o sv.Nikoli koju sam tek sad pročitao.
      Bog nas ne će napustiti, svaki dan to možemo osjetiti. U nedjelju sam isto 'slučajno' došao do članka drugog hrvatskog blogera koji se odlično osvrnuo na muhamedanstvo i arijevca Bergoglia.
      I to nije slučajno. I nije slučajno da je isti napisao nešto o čemu se mora meditirati - sveti Petar nije bio na Kalvariji, a Crkva je danas na Kalvariji bez nasljednika sv.Petra.

      Srdačan pozdrav
      Emil

      Izbriši
    11. Hvaljen Isus i Marija!

      Emile, dragi brate u Kristu,

      Naravno da nema slucajnosti, jer gdje bi onda bio Bog?!
      I mene je jako dojmilo razmisljanje sa bloga o kojemu govoris: http://odostatogaistodublje.blogspot.com.tr/2015/12/teorijska-osnova-islamske-netolerancije.html?showComment=1449468131019#c7123698449137128086

      Zakljucak da: “na Kalvariji nije bilo Petra. Bili su presveta Djevia i Sv. Ivan, sa malo dobrih žena, svi skupa slike Crkve okupljene u teškim časovima oko Gospodina, ali Petra nema na Kalvariji. Raskidaju Tjelo Kristovo bičevima, ali tu nema Petra” - jeste vise nego znakovit za danasnje tragicno stanje u Crkvi, kojom hara jedna antikristovska banda razbojnika, ali sigurno je da nece dokle oni hoce, nego dokle im Spasitelj dopusti, a on sigurno nece okasniti!

      Lijepi pozdrav,
      Petar

      Izbriši
    12. Daj se Petre odluci, ima li spasenja izvan crkve i koje crkve.

      Izbriši
    13. Ti "vjernice" ocito nisi u stanju shvatiti da Crkva nije Jorge Mario Bergoglio. Bilo je "papa" koji su nakon smrti ekskomunicirani iz Crkve, sto ce se svakako desiti i sa ovim sadasnjim paklenim intruderom u Crkvu, jer "ni vrata paklena ..."!!!

      Ocito je uzaludno slijepome crtati, a gluhome govoriti.

      Jure, uzivaj dok te Bergoglio voza u svom autobusu, dokle bude vozao. No any more, cao.

      Izbriši
    14. Kad papa nije crkva nemas se cega bojati. Strah sihurno nije od Boga, zna se od koga je.
      Daj se primiri u Isusu i nema straha za nikoga ko vjeruje.

      Izbriši
  3. Treba se podsjetiti što su naučavali sveti Efrem Sirijski i sveti Dominik Guzman!

    OdgovoriIzbriši
  4. Brate mili, strašno za čuti ali čovik dobro govori. Ja neću prestati primati svete Sakramente u sadašnjoj Crkvi jer Krist reče neću Vas ostaviti siročad i Duh Sveti i tamo puše. Ali da mnogi heretici vode Crkvu, to mi je jasno

    OdgovoriIzbriši

Komentiranje sam opet (4. svibnja 2023) dopustio videći da ima sve manje mjesta na net-u bez cenzure.